Danske on-line fotogallerier   
  On-line fotogallerier og billedbureauer
  Fotografi generelt
  Photo of the day sites
  Søgning fotografiske emner
  Billedsøgemaskiner
  Firmaer fotoudstyr & materialer
  Foto undevisning og uddannelse
  Software
  Diverse emner
 

Danske on-line fotogallerier

ARC-PIC.COM -
- er et on-line galleri med nutidige billeder fra den storslået grønlandske natur samt hverdagen i Grønland. ARC-PIC.COM drives af biolog Carsten Egevang og der er løbende tilgang af nye billeder til siden. (GL)
 
BioPix -
- er et søgbart biologisk fotoarkiv, med billeder af planter, dyr, svampe mm., mest fra den danske natur, men også fra de øvrige nordiske lande. De fleste organismer er vist med deres danske populærnavn, og artsnavn på latin. (DK)
 
Fotodanmark.dk -
- on-line fotoarkiv der rummer mere end 40.000 billeder fra hele Danmark. Landskaber, bymiljøer, forlystelsesparker, zoologiske haver, slotte og herregårde, kirker og klostre. Også historiske billeder. (DK)
 
FotoJesper.dk -
- er et nyt og spændende fotogalleri. Det indeholder et bredt udvalg af billeder, men med en særlig vægt på usædvanlige naturbilleder som lysfænomener, astronomi, mikrografier og makrobilleder, f.eks. snekrystaller. (DK)
 
Fynske foto -
- er et online fotogalleri, der afspejler begejstring over naturen og dens ufattelige skønhed og uforudsigelighed. En solstråle, en spire, en tågedis - alle eksempler på, at "det store ses i det små." (DK)
 
gallery ingolf geipel -
- er et lille on-line fotogalleri, hvor fotografen Ingolf Geipel udstiller udvalgte billeder indenfor emnerne portræt, mennesker, natur og div. (DK).
 
Haven på Overdrevet -
- Jørn Dannesboe er en kendt forfatter og havebrugsfotograf, der har udgivet flere bøger, og skrevet mange artikler, som er rigt illustreret med hans egne billeder. På hans hjemmeside finder du et udvalg af hans smukke blomster og havefotos. (DK)
 
Huse i Næstved -
- her finder du en omfattende samling af fotos af huse og bygninger i Næstved by, der er facader, gårdmiljøer, detaljer o.s.v., mange af billederne er suppleret med historiske oplysninger. Forsiden er et kort, hvor man virtuelt kan bevæge sig rundt i byen, man klikker på kortet og får billeder fra den pågældende gade/område. Sitet drives af fotografen Peter Loumann. (DK)
 
Lotte's point of view -
- er et lille online fotogalleri, med et udvalg af fotografen Lotte Mørkhøj's billeder. (DK).
 
Morten's Foto -
- et fotogalleri med by-, natur- og havnemotiver fra København og syd/østsjælland. Enkelt gjort og med kontrast i lys og farve. (DK).
 
Natur-foto.dk -
- præsenterer et bredt udvalg af fotos med naturmotiver - blomster, fugle, andre dyr, kulturhistorie, maritimt, mm. Billederne er eksempler fra fotografen, biolog Leif Bisschop-Larsens store arkiv, som løbende suppleres. (DK).
 
Northzoom -
- er et on-line fotogalleri, som indeholder naturfotografier fra hele Norden. Billeder af den skønne natur i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Åland, Færøerne, Island og Skotland. (DK).
 
OdenseFotogalleri.dk -
- er et onlinearkiv med nyere fotos kun fra Odense. Der er stemningsfulde bymotiver, med masser af liv og atmosfære. (DK)
 
Photo-Gallery.dk -
- er Skandinaviens største on-line fotoarkiv, der indeholder i tusindvis af proff. farve- duotone- og S/H fotos, som er klar til brug på web-sites, i nyhedsbreve m.v. - sitet opdateres hver uge med nye årstidsaktuelle billeder. (DK).
 
Steen Ulnits' Fotoarkiv -
- er specialiceret inden for emnerne natur, vandmiljø, lystfiskeri, fiskerejser, fiskeribiologi, erhvervsfiskeri, havmiljø, fiskepleje, dambrug, o.s.v. (DK).
 
TerraNaut.dk -
- er et on-line galleri, hvor fotografen Rasmus B. S. Hansen præsenterer billeder fra Danmark og Europa ordnet efter geografisk placering. Fokus er mestendels lagt på natur- og bybilleder. (DK).
 
Ulf's photo site -
- er et on-line fotogalleri, hvor man finder en samling af udvalgte billeder med focus på det Nordjydske, sitet drives af fotografen Ulf Pedersen, der betegner sig som en digital dogme-fotograf, og som foretrækker at skildre skønhedden i det nære miljø. (DK)
 
On-line fotogallerier og billedbureauer:
 
Tom Wagner fotogalleri -
- rummer en samling af fotografen Tom Wagners dejlige fotos, der er macrofotos, landskabsbilleder og fotos fra Silkeborg og omegen. (DK).
 
Wild Life Images -
- er et on-line billedbureau med mange lækre fotos af vilde dyr og naturen. (DK).
 
Earth From Above -
- er et fotogalleri med en serie utroligt flotte luftfotos, alle billederne er optaget af fotografen Yann Arthus-Bertrand, sitet er sponsoreret af FUJI FILM. (Int.).
 
Yann Arthus-Bertrand -
Fotografen Yann Arthus-Bertrand har også sin egen web-site, med masser af virkelig flotte luftfotos, som vises i en noget større størrelse, end der der findes på Earth From Above. (Int.).
 
Fotografie: Willem Wernsen -
- er en ung hollandsk fotograf, der præsenterer en stor samling utroligt spændende S/H-fotos af mennesker. Willem går meget tæt på, nogen gange er han næsten helt inde under huden på de mennesker, han skildrer, så hans billeder er virkelig noget særligt. (NL).
 
Nordic-nature -
- er et nordisk on-line magasin og fotogalleri med focus på naturfotografi. (Sverige).
 
Naturfotograferna Bildbyrå AB -
- et svensk on-line billedbureau, der er specialiseret indenfor naturfotos. (Sverige).
 
Naturfotografier - Færøerne -
- et web-site med mange flotte og betagende billeder fra Færøerne, alle billederne er optaget af Tobias Lynge Herler. Der er også en afdeling med billeder fra andre nordiske lande (DK & Færøerne).
 
Netgalleriet -
- er et lille on-line fotogalleri, med S/H og farvebilleder. (DK).
 
HT-fotografi -
- er et on-line billebureau, der tilbyder billeder indefor landbrug, natur, fritid, flyvning og stemningsbilleder. (DK).
 
Freeimage -
- er et on-line fotoarkiv med blandede fotos. (DK).
 
Helles Fotosite -
- er et lille on-line fotogalleri, hvor en kvindelig fotograf udstiller sine billeder. (DK).
 
Fynsbilleder -
På denne side, kan man se forskellige billeder fra Fyns land. Billederne er taget af lokale fynboer, alle fynboer kan bidrage med fotos, eneste betingelse er, at billederne er fra Fyn og omliggende øer. (DK).
 
The Ansel Adams Gallery -
- et on-line fotogalleri med mange af fotografen Ansel Adams fantastiske natur- og landskabsbilleder. (USA).
 
Hubble Space Telescope Public Pictures -
Kig en tur ind på Hubble teleskopets hjemmeside, den har et kæmpegalleri med et væld af utroligt flotte billeder af stjerner, planeter, galaxer og m.m. Siten opdateres med nye billeder 1 gang om måneden. (USA).
 
Jacob W. Jensen - fotografi - -
- er en side, hvor fotografen Jacob W. Jensen præsenterer sports-, natur-, musik- og portrætfotografering. (DK).
 
Photo Gallery.org -
- er et on-line fotogalleri med fotos indenfor emnerne dyr, arkitektur, fugle, landskab, natur, mennesker, solnedgange, strukturer og vandfald. (USA).
 
On-line Galerie -
- er et lille fotogalleri med billeder optaget af den tyske fotograf Olaf Schulz. (Tyskland).
 
Langvad foto -
- er et portfolio med portrætter, mode, reportage etc., der er optaget af fotograf Jacob Langvad Nilson. (DK).
 
Graphic Fantasy -
- et fotogalleri med billeder og grafik, især blomster, akvariefisk, antikke kameraer og m.m. optaget af fotografen Jan Hurup. (DK).
 
Erland Pillegaard's Fotohjemmeside -
- indeholder mange spændende billeder, der er alt fra nude-art over eksperimenterende fotos til mere traditionelle rejsefotografi. (DK).
 
NASA Photo Gallery -
- er et index til mange tusinde fotos fra det amerikanske rumprogram, der er flg. overordnede emner: astronomi, jorden, rumflyvninger, missioner, solsystemet, robotter, rumfærgen og m.m. (USA).
 
Carsten J. Arnholm Photography & Photo Gallery -
- et lille website, hvor Carsten J. Arnholm udstiller sine billeder, der er også nogle artikler om fotografiske emner. (Norge).
 
Peter Searle's collection of quality images -
- er et on-line fotogalleri, hvor fotografen Peter Searle udstiller en masse flotte billeder. (USA).
 
American Pictures -
- er en on-line version af fotografen Jacob Holdt's fantastiske lysbilledshow "American Pictures", der er masser af billeder. (DK).
 
If thine eye offend thee.. -
- et web-site, hvor fotografen Mads Pedersen viser sine billeder. (DK).
 
Jørgen Christensen's fotoside -
- er en web-side med primært naturbilleder, men hvor også sol/himmel-billeder samt billeder fra Aalborg kan ses. (DK).
 
jezebel a site for sore eyes -
- fotografen Heather Champ udstiller en masse selvportrætter der allesammen er optaget i spejle eller spejlende overflader. (USA).
 
The Mirror Project -
- er et fotografisk Internet projekt, hvor alle kan deltage med egne billeder, i grove træk er den eneste regel, at billedet skal være et selvportræt optaget i en spejlende overflade. (USA).
 
High Resolution Digital Image Gallery -
- et on-line fotogalleri, hvor fotografen Max Lyons udstiller sine billeder, og den er virkelig et besøg værd. (USA).
 
Picture.com -
- er et kæmpe stort billedarkiv, der rummer 1,6 milloner fotos, alle kan uploade deres billeder til Picture.com, der er fotokonkurrencer og m.m. (USA).
 
www.photo.nl -
- er et spændende on-line fotogalleri, der hovedsagligt viser serier af flotte rejse- og dokumentarfotos. (Holland).
 
Ordinary Days -
- er et black and white fotografisk portfolio, hvor fotograferne Patrick Barberis og Olivier Corvisier viser en masse billeder. (Frankrig)
 
Jan's undervandsbilleder -
- er et lille web-site hvor amatørfotografen Jan Andersen udstiller en masse flotte og betagne undervandsfotos. Der er billeder fra Danmark, Thailand og Ægypten (Rødehavet). Alle billeder er optaget digitalt med et Sony DSC-P1 digicam. (DK)
.
 
MindZoom -
- er et on-line fotogalleri, hvor fotografen Morsi præsenterer et udvalg af sine fotografier, han har et spændende og utraditionelt motivvalg, der gør det til en oplevelse at se hans billeder, sitet er engelsksproget. (DK).
 
Natur-Fotos -
- er et lille naturgalleri, der drives af to fynske amatørfotografer, deres billeder udstråler en ægte begejstring over naturens små og store underer, som de videreformidler med deres billeder. (DK).
 

Fotografi generelt:
 
FotoNation.dk -
- er et dansk foto-community, hvor såvel amatørfotografer som proff. fotografer udstiller deres fotos, og hvor der er mulighed for, at brugerne kan skrive kommentarer til billederne, der er også et debatfora. (DK).
 
Steve's Digicams -
- er nok nettets største web-site om digitale kameraer, der er daglige nyheder med anmeldelser af nye produker, der er oversigter over næsten alle digicams, med tekniske data og testbilleder, man kan også finde informationer om tilbehør, scannere og m.m. (USA).
 
Digitalmagasinet.dk -
- er et dansksproget on-line magasin, hvor indholdet focuserer på digitale kameraer, fotografering og digital billedbehandling, der er også nyheder, tests, billeder og artikler, og så er der tilknyttet et forum hvor alle kan deltage. - (DK).
 
FOTOVIDEN.DK -
- er et website, der giver en nem introduktion til digitalfoto, der er gode råd til valg af kamera - og til at komme godt i gang med at bruge det, sitet drives af Forlaget Libris, som udgiver hæfter om digitalfoto og billedbehandling. (DK).
 
National Geographic Photography -
- er nok en af verdens bedste on-line fotomagasiner, det er altid opdateret med nye artikler og masser af flotte billeder. (USA).
 
Fotografiets historie - fra camera obscura til det digitale kamera -
- en kort on-line udgave af fotografiets historie, der gennemgår de opfindelser, som har haft størst betydning for fotografiet, og som har gjort, at udviklingen er gået i en bestemt retning og har ført frem til de teknologier, vi i dag anvender.
 
FAQ Den store on-line skærmtest -
- er site hvor man kan kontrollere, om ens skærm er korrekt justeret, og om den er indstillet til at vise millioner af farver, så man får det optimale udbytte af de billeder man betragter på skærmen.
 
FAQ Digital fototeknik -
- er en kort introduktion til digital fototeknik - om pixels, filformater, billedopløsning (dpi/ppi), samt klargøring af billeder til skærm, print og tryk. (DK).
 
FAQ optisk- & digital zoom -
- er en kort og enkel forklaring på begreberne optisk- og digital zoom. (DK).
 
FAQ om genopladlige batterier -
- her finder du en masse tips og gode råd omkring genopladelige batterier til fotobrug. (DK).
 
FAQ om blitzfotografering og røde øjne -
- her finder du en forklaring på problemet røde øjne i forbindelse med bliztfotografering, og nogle gode råd til hvordan man undgår røde øjne, når der fotograferes med blitz. (DK).
 
FAQ om lagring af digitale billeder på ferierejser
- en stibe gode tips og råd omkring lagring og opbevaring af digitale fotos på ferierejser.
 
FAQ om pletter og fejl på digitale fotos
- her finder du en forklaring på de mest alm. fejl og pletter, som ses på digitale fotos.
 
Gør-det-selv bouncer -
- en kort og illustrativ artikel, der med en billedserie viser, hvordan man selv kan lave en bouncer til en batteriblitz af en tom flaske, der har indeholdt drikke-cultura.
 
Photographic Filters, Light Conversions, and More! -
- er en spændende side med et væld af informationer om fotografiske filtre, eksponeringskontrol, film og fotopapir.
 
Stereoskopklubben -
- dette web-site handler om Stereoskopklubben, der er info om stereomateriel, tredimensionelle billeder og m.m. (DK).
 
stereoscopy.com -
- er en portal om stereofotografi, her finder man bare alt om emnet. (USA).
 
Ross Alford's photographic homepage -
- er en upretentiøs foto-site som vinder på et gennemarbejdet indhold, der er gode artikler om stereofotografi, digital infarød fotografi, farvefotografi, gamle kameraer og m.m. (Australien).
 
robgalbraith.com - a site for digital photojournalists -
- er primært en nyheds.site med info om alt, hvad der kan være interessant for proff. fotografer, der er også "discussion forum's", hvor man kan debattere og udveksle erfaringer. (USA).
 
megapixel.net -
- er foto-portal, som dækker bredt inden for emnet digital fotografi. (USA).
 
Digital Outback Photo -
- er web-site, der emnemæssigt fokuserer på naturfotografi med digitale kameraer. (USA).
 
Lonestardigital.com -
- er on-line fotomagasin, der fokuserer på digital fotografi. (USA).
 
Photography Review.com -
- er foto-portal, som dækker bredt inden for emnet fotografi. (USA).
 
Hjemmefremstilling af fotokemi -
- er et web-site med recepter og beskrivelser af, hvordan man selv fremstiller sine egne fotokemikalier til sort/hvide mørkekammerarbejde, samt div. tips og fiduser omkring brugen af filtre til farve og sort/hvid fotografering. (DK).
 
Pics-and-Models -
- er et tysk og østeuropæisk fotoamatør-site med fotomodeller (ikke porno) og billeder af natur, landskaber, dyr, arkitektur, mennesker og m.m. (tysk).

panOguide -
- er en side, der handler om panoramafotografering, der er tips og tricks, et galleri og en oversigt over software, der kan anvendes ved fremstilling af panoramabilleder. (USA).
 
Global Photomarathon -
- er den officielle hjemmeside for den globale Internet version af det Københavnske 24 timers fotomarton. (DK).

Dansk Fotohistorisk Selskab -
- er en sammenslutning af mennesker, for hvem det er hobby at studere fotografiets udvikling, og fortidens mere eller mindre primitive kameraer - gamle fotografier, fotolitteratur m.m., kort sagt alt, hvad der går under betegnelsen fotografika. (DK).
 
Gamle Fotografier -
- er et seriøst og gennemarbejdet web-site, der primært henvender sig til dem, som interesserer sig for gamle fotografier og antike fotobøger. (DK).

Leica-klubben -
- er en samling fotoentusiaster, der mødes ca. hver anden onsdag på et uhøjtidligt seriøst plan omkring det at skabe eller nyde fotografisk billeder. (DK).

Downstairs -
- er en fotoklub, som driver et ret avanceret web-site, der info om klubbens aktiviteter, foto-links, galleri, mødekalender, fotokonkurrencer og m.m. (DK).

NORTHERN LIGHT GALLERY -
- handler med gamle fotografier og fotobøger, sitet er engelsksproget. (DK).

Student Projects in High-Speed Photography -
- er et site, der indeholder et væld af informationer om high-speed fotografi, der er masser af vejledning, og anvisninger på forskellige metoder. (USA).

Online Magazine for All Nature Photographers Wildlife and Nature Photography Instruction -
- er on-line magasin om naturfotografi og et netværk for naturfotografer, der er løbende nye og spændende artikler, et galleri med flotte billeder, foto-links og m.m. (USA).

Photodo photo news -
- er et on-line fotomagasin med foto-nyhedder, der er artikler om udstyr, materialer og metoder, kan tilgås i en svensk version. (USA).

Digital Photography Review -
- er en af de største web-sites, når det handler om alt det nyeste indenfor digitalt fotoudstyr, der er test af de nye kameraer, og oversigter med tekniske data på alle digitale kameraer. (USA).

imaging-resource -
- er et web-site, der handler om digitale kameraer, fotografi, scannere, printere og m.m. (USA).

Digital Photo Corner -
- er et on-line fotomagsin, med focus på digital fotografering, sitet drives af fotografen Arthur H. Bleich. (USA).

MENTOR SERIES Travel Photography Forums -
- er en foto-portal, med focus på "Travel Photography". (USA).

photo.net -
- er en portal, der dækker alle fotografiske emner. (USA).

Photo Zone -
- er et web-site med focus på den tekniske side af analog SLR-fotografering, det er grundig og gennemarbejdet site, med masser af information. Engelsksproget. (Tysk).

Power Shot User -
- er et web-site, der er dedikeret til emner omkring Canon Power Shot kameraer. (USA).
 
megapixel -
- er en dansk service på Internettet, hvor brugere har mulighed for at oprette et gratis online fotoalbum, så billederne kan deles med andre. (DK)
 

Photo of the day sites (POTD):
 
Steve's Digicams -
- har også en POTD-site, man kan indsende et billede pr. måned, og være heldig at få sit billede vist som "photo of the day", månedens bedste billede bliver præmieret. (USA).

CLUB PHOTO -
- er en kommerciel udprintningsservice, som har en POTD site. (USA)
 
PowerShot User -
- er et website, der primært henvender sig brugere af Canon PowerShot kameraer, den har også en POTD site, billederne skal være optaget med et PowerShot kamera. (USA).
 
wetpixel -
- er et kommercielt web-site, hvor der fokuseres på undevandsfotografi, de har også et POTD på forsiden, det er kun undervandsfotos, der kan deltage. (USA).
 
Foto Show -
- er en brasiliansk foto-site, der også har en POTD konkurrence. (Brasilien).
 
Best Foto.com -
- er en on-line fotokonkurrence, hvor der dagligt udvælges et POTD i 6 kategorier, der er også debatfora og m.m. (USA).
 
LazyGecko.net -
- et website, der handler om digital fotografi, og som har en POTD site, og brugerne kan gi' billederne stemmer. (USA).
 
DigiCam Plus -
- er et fotosite, der focuserer på billeder, der er debatfora og en POTD konkurrence, hvor månedens bedste billede udvælges. (USA).
 
Digitalphotochat.com -
- er som navnet siger et web-site, hvor der er debatfora for snak og digitalt fotografi, der er også en POTD konkurrence. (USA).
 
Shutterline the digital photography community -
- er en portal, der dækker bredt indenfor emnet digital fotografi, den har også en POTD konkurrence. (USA).
 
Shutterbugs Photo of the Day -
- er en POTD site, hvor månedens bedste foto udvælges. (USA).
 
d-contest Digital Photo Contest -
- er en POTD-site, som drives af d-store.com. (USA).
 
Digital Photo Contest.com -
- er et foto-site, der dækker mange emner, der er også en kombineret POTD fotokonkurrence, hvor man kan vinde pæne præmier. (USA).
 
Digit Photo -
- er en kommerciel printservice, der har et POTD site, månedens bedste billede præmieres med et gavekort på 50 US$. (USA).
 
BetterPhoto.com -
- er Internetportal for fotografiske emner, den har også en POTD-site, hvor man kan vinde forskellige præmier. (USA).


Søgning fotografiske emner:
 
A Photo Galaxy -
- en foto-portal, med masser af links til fotografiske emner. (USA).
 
The Web's Top Nature & Landscape Photography Pages -
- er et index, med mange links til web-sites, der fokuserer på natur- og landskabsbilleder. (USA).
 
PhotoLinks Directory of Photography Links -
- er en søgemaskine og et søgeindex, der har specialiseret sig i at indexere web-sites med fotografiske emner. (USA).
 
FabFotos -
- er et søgbart emneindex med focus på web-sites, der handler om fotografi. (USA).
 
Photography Sites.com -
- en søgemaskine og emneindex, der kun indeholder links til fotografiske web-sites. (USA).

foto-links.de -
- er et søgeindex med focus på links til foto-sites. (tysk).
 
www.worldphotolocations.com -
- er et vebsite med en samling spændende links til on-line fotogallerier i alverdens lande, det er stedet, hvor man kan blive inspireret til spændende fotorejer, sitet er engelsksproget. (NL)
 

Billedsøgemaskiner:

AltaVista Photo Finder -
På AltaVista har der i flere år været mulighed for at søge efter billeder og grafik, søgeresultaterne præsenteres som thumbnails-fotos, der linker til det web-site, hvor man kan finde originalbilledet. (Int.). Den danske version af AltaVista billedsøgning har en tilsvarende billedsøgningsfunktion. (DK).

alltheweb -
Alltheweb, der er en af de store internationale søgemaskiner, har også en velfungerende billedsøgefunktion, søgeresultaterne præsenteres i form af previews oversigter, den har også mulighed for avanceret søgning, der kan forbedre resultatet af søgningerne. (Int.).

Clipart.com -
Stor spændende site, der indexerer mange hundrede links til sites, hvor man kan downloade clipart, foto's, gifanimationer, 3D-artworks, skrifter og m.m. (USA)

Google Image Search -
Google har lavet en ny søgemaskine, hvor man kan søge efter billeder. Hvis du leder efter et bestemt billede, så prøv Google. (Int).

Lycos Pictures/Sounds -
Lycos har en rigtig god funktion, hvor man specifikt kan søge efter billeder. (USA).

picsearch -
- er en grafisk søgemaskine, der indexerer fotos, billeder og illustrationer på internettet, den tilbyder søgning på søgeord og emner, der vises preview oversiger med søgeresultaterne, picsearch indexerer ikke pornografiske billeder. Picsearch er gratis for brugerne, og den er ikke plastret til med rekamer. Picsearch er på engelsk (Sverige).


Firmaer:
 
Leica Camera Danmark -
- et site, hvor den danske Leica importør præsentere et udsnit af Leica's sortiment. (DK).
 
Leica's homepage -
- her finder man alt, hvad der værd at vide om Lieca og deres produkter, sitet er tilgænglig på tysk og engelsk. (Tysk).
 
Fujifilm.dk -
- er et web-site med en komplet oversigt over alle Fuji's grafiske og fotografiske produkter, film, kameraer, digicams o.s.v. (DK).
 
PhotoShop Denmark ApS -
- en on-line fotobutik der udbyder et bredt udvalg af artikler indenfor fotografiske produkter. (DK).
 
Photo Care -
- er primært en on-line udprintningservice, der også tilbyder brugerne at de kan oprette et on-line fotoalbum. (DK).
 
STABIL -
- er et web-site om letvægtstativer i træ, det er altså et lækkert produkt for feinschmeckere, et træstativ giver ikke kolde fingre om vinteren. (Sverige).
 
Raynox lenses -
- producerer og markedsfører et kæmpestort udvalg af widevinkel, tele- og macro- forsatslinser til digicams. (USA).
 
www.lazymask.dk -
- er et on-line bureau som tilbyder fritlægning af billeder. Man uploader billeder via LazyMasks hjemmeside, de fritlægger det, og returnerer det fritlagte billede indenfor 24 timer.
 
Ricoh digital kamera -
 
Dansk Foto Argentur A/S -
 
Hama -
 
FoviTech -
 
Lowepro Inc. -
 
Vanguard -
 
MANFROTTO -
 
Photografica.com -
 
Agfa.dk -
 
Canon.dk -
 
EPSON.dk -
 
KODAK.dk -
 
Minolta.dk -
 
Olympus.dk -
 
Sony -
 
Ilford -
 

Undervisning:
 
Fatamorgana, Danmark fotografiske billedkunstskole -
- tilbyder undervisning til personer, der ønsker at uddanne sig til fotografiske billedkunstnere eller dokumentarfotografer. (DK)
 
Danmarks NetSkole -
- tilbyder on-line undervisning bl.a. kurser i brugen af PhotoShop - sitet virker kun med Internet Explorer. (DK).
 

Software:
 
Digital colorering af S/H-fotos -
- på denne side finder du BlackMagic software der kan colorere digitaliserede S/H-fotos, og bruges til at restaurere gamle billeder, og Video Snaps software der kan grabbe billeder ud af videofilm. (PC)(USA).
 
Lemke Software -
- er udvikleren af sharewareprogrammet GraphicConverter, der et helt fantastisk billedbehandlingsprogram, der kan alt det, de store, dyre programmer kan, plus en hel del mere, programmet kan downloades direkte fra siden. (Mac) (Tysk).
 
Apple iPhoto -
- er et velfungerende og lækkert program til organisering, håndtering og redigering af digitale fotos, iPhoto er freeware. (Mac) (USA).
 
The Panorama Factory -
- er et web-site for et stykke software til fremstilling af panoramabilleder. (PC) (USA).
 
Bildschutz -
- er et lille stykke software, som gør det nemt at lave vandmærker i billeder, som kan forhindre uønsket brug. (PC) (Tysk).
 
Adobe Photoshop -
- er det suverent bedste billedbehandingsprogram, på Adobe's web-site kan man hente en 30 dage gratis prøveversion. (PC & Mac) (USA)
 
Digimarc Corporation -

Diverse:
 
Dansk Journalistforbund -
På Dansk Journalistforbund's hjemmeside kan man hente en gratis PDF-fil, der meget detaljeret belyser, hvordan fotografer og medier bør forholde sig til den lovgivning, der beskytter privatlivets fred, direkte link til PDF-filen. (DK).
 
Ophavsret.dk -
Ophavsret.dk er indrettet som en informationsbutik, hvor man udover selve ophavsretloven, også kan finde informationer om ophavsretten, og oplysninger om de organisationer, som repræsenterer ophavsmænd og udøvende kunstnere. (DK.)
 


© 2000 Niels Ebbesen - grafiker & fotograf
Valhals Plads 23 · 3650 Ølstykke · +45 47 17 56 22 · +45 40 33 69 40
info@niels-ebbesen.net · www.niels-ebbesen.net